Școala Gimnazială Nr.7 Botoșani, Strada Vârnav Nr. 7, Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Telefon: 0231 584 117 - - - Școala Gimnazială Nr.7 Botoșani, Strada Vârnav Nr. 7, Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Telefon: 0231 584 117 - - - Școala Gimnazială Nr.7 Botoșani, Strada Vârnav Nr. 7, Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Telefon: 0231 584 117

Proiectul educațional English for the future- Le Francais pour l’avenir

În perioada 26-30 septembrie 2022 s-a desfășurat în școala noastră proiectul educațional English for the future- Le Francais pour l’avenir, proiect coordonat de către cadrele didactice de limbi moderne și derulat cu ocazia celebrării Zilei Europene a Limbilor, zi propusă spre sărbătorire de către Consiliul Europei în fiecare an pe 26 septembrie.

Scopul acestui proiect a fost acela de a dezvolta abilităţile de scriere și vorbire în limba engleză și franceză, precum si stimularea potenţialului creativ al elevilor utilizând noile tehnologii. Elevii au o nevoie constantă de a învăța o limba modernă prin activităţi cât mai diverse şi mai antrenante.

Obiectivul principal al proiectului a fost încurajarea învățării pe tot parcursul vieții, nu numai în contextul școlar ci și în afara acestuia, pe durata studiilor, pentru nevoi profesionale, dar și pentru mobilități în cadrul proiectelor europene sau pentru petrecerea timpului liber.

Activitățile proiectului au inclus:

  • Concurs de eseuri cu tema la alegere dintre cele două limbi străine: English for the future- Le francais pour l’avenir în care elevii au argumentat titlul.

- Participare la concursul on-line LinguaTEST organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, accesând site-ul www.linguatest.ro.

- Utilizarea, in cadrul orelor de limbi străine, a resurselor on-line disponibile pe site-ul Consiliului Europei (jocuri, intrebări de cultură generală, sondaje, călătorii virtuale, etc.).

- Concurs de desene, colaje.

Activitățile au avut impact pozitiv și elevii s-au implicat cu entuziasm, astfel obiectivele proiectului au fost atinse cu succes.

 images

Clic pe imagine pentru a urmări video

Autori: Catedra de limbi moderne