Școala Gimnazială Nr.7 Botoșani, Strada Vârnav Nr. 7, Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Telefon: 0231 584 117 - - - Școala Gimnazială Nr.7 Botoșani, Strada Vârnav Nr. 7, Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Telefon: 0231 584 117 - - - Școala Gimnazială Nr.7 Botoșani, Strada Vârnav Nr. 7, Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Telefon: 0231 584 117

Proiecte la nivelul scolii

Index articole

REVISTA ŞCOLII– GLASUL COPILĂRIEI

O revistă şcolară este un element de identitate şi de maturitate a unei şcoli, o monografie a activităţilor ce se desfăşoară în şcoală, a preocupărilor elevilor si profesorilor, a atitudinii faţă de educaţie, a colaborării între şcoală, familie şi comunitate, a parteneriatelor cu diverse instituţii şi organizaţii.

Elevii participanti la Clubul de jurnalism din Scoala Gimnaziala Nr. 7 au posibilitatea de a se familiariza cu modalitatea de realizare a unei reviste scolare, lucrand efectiv la o revista. Scopul asumat este realizarea anuala a revistei scolii - Glasul copilăriei, care si-a facut debutul in anul 2005. Autorii-elevi nu sunt profesionişti, sunt copii surprinsi intr-un moment al dezvoltarii lor intelectuale, emotionale, spirituale, fapt tradus in sinceritate, creativitate în idei, concepţii, opinii şi metode. Autorii-profesori, realizatori sau coordonatori, sunt entuziasti formatori prin cuvântul scris, care  işi propun să orienteze elevii pe un drum deschis, să ofere opţiuni, adresându-se tuturor celor care trăiesc în şi prin şcoală.

Revista este structurata în 10 domenii de cuprindere a activităţii şcolare, de mare interes:

  1. Editorial (reflectii asupra temei numarului curent)
  2. Plasmuiri (creatii literare si plastice)
  3. Puls (viata scolii)
  4. Pro sau contra (rubrica de exprimare a opiniei)
  5. Interviuri
  6. Lumina din lumina (cultura si spiritualitate)
  7. Pagina de geografie
  8. Pagina limbilor straine
  9. Pagina de istorie
  10. Timp liber, distractii

Dezvoltarea acestor rubrici reprezinta indeplinirea obiectivelor propuse: oferirea unui cadru stimulativ pentru formarea abilitatilor de a exprima in mod argumentat o parere; identificarea elevilor cu potenţial creativ în domeniul literar şi plastic; dezvoltarea abilităţilor de exprimare corectă si expresivă în limba română; dobândirea unor deprinderi de redactare a unor texte jurnalistice (interviuri, articole, stiri).

rev1rev2rev3

rev4rev5rev6rev7rev8rev9rev10rev11rev12rev13